Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Έτσι κρίθηκαν ύποπτα τα 41 ματς!


Διαβάστε για ποιο λόγο έστειλε η UEFA στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κάθε ένα από τα 41 ύποπτα ματς για να τα διερευνήσει.

Για ποιο λόγο τα περίφημα 41 ύποπτα ματς στάλθηκαν από την UEFA στην ΕΠΟ προς διερεύνηση; Τι αναφέρει ο ΟΠΑΠ στο κάθε ένα από αυτά, πριν το στείλει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία;

H εφημερίδα Goal έβγαλε στη δημοσιότητα την ανάλυση των φακέλων των στημένων ματς όπως αναφέρονται αναλυτικά στο πόρισμα της Πόπης Παπανδρέου.

Το συγκεκριμένο πόρισμα εστάλη στις εισαγγελικές αρχές σε τρεις φάσεις από τον ΟΠΑΠ, τον Απρίλιο του 2010 στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλου, που ήταν τότε επικεφαλής της έρευνας, και τον Ιανουάριο και Απρίλιο του 2011 στην Πόπη Παπανδρέου.

Ουσιαστικά αποτέλεσε κατά ένα µεγάλο ποσοστό τη βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε η εισαγγελική λειτουργός για να προχωρήσει την έρευνα και να φτάσει στο σηµερινό αποτέλεσµα της άσκησης ποινικών διώξεων.


OΛYMΠIAKOΣ BOΛOY-ATPOMHTOΣ 1-1 (1-1)
2-2-2009: YΠOΠTOΣ
O τρόπος στοιχηµατισµού στο παιχνίδι δεν δίνει ένδειξη χειραγώγησης. H πλειοψηφία των στοιχηµάτων παίχτηκε µέχρι έξι ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα και δεν υπήρξε µεγάλη συγκέντρωση χρηµάτων σε κάποιο δελτίο ή πρακτορείο.


ΔIAΓOPAΣ-KAΛΛIΘEA 0-0 (0-0)
7-3-2009: EΛAΦPΩΣ YΠOΠTOΣ
Yπήρξε σηµαντική συγκέντρωση στοιχηµάτων αµέσως µετά το άνοιγµα του στοιχηµατισµού στις 8 π.µ. της 6ης Φεβρουαρίου. Oλα τα ποσά παίχτηκαν για τη νίκη της φιλοξενούµενης οµάδας γεγονός που µας οδήγησε στη φραγή του παιχνιδιού πέντε λεπτά µετά το άνοιγµα (8.05 π.µ.), αλλά όλα τα στοιχήµατα ήταν ανεπιτυχή.


KABAΛA-AΓPOTIKOΣ AΣTEPAΣ 4-1 (1-0)
14-3-2009: AKPΩΣ ΔIEΦΘAPMENOΣ
Mε βάση τα στοιχεία της UEFA, το παιχνίδι είχε πιθανόν χειραγωγηθεί. Πάνω από το 90% του τζίρου παίχτηκε στον άσο. Δεν µπορούµε να σχολιάσουµε εάν το παιχνίδι χειραγωγήθηκε για το over, δεδοµένου ότι η OΠAΠ AE δεν το πρόσφερε.


IΩNIKOΣ-ATPOMHTOΣ 0-1 (0-1)
23-3-2009: YΠOΠTOΣ
Δεν υπήρξε τίποτα ύποπτο που να υποδεικνύει χειραγώγηση. Tα στοιχεία µας δείχνουν ότι όλα είναι φυσιολογικά.


KABAΛA-HΛYΣIAKOΣ 2-0 (1-0)
29-3-2009: EΛAΦPΩΣ YΠOΠTOΣ
Σύµφωνα µε τα στοιχεία της UEFA, υπάρχει πολύ µικρή πιθανότητα χειραγώγησης, τα στοιχήµατα παίχτηκαν υπέρ της νίκης της Kαβάλας µε διαφορά τερµάτων πάνω από δύο. H OΠAΠ AE δεν πρόσφερε το παιχνίδι αυτό προς στοιχηµατισµό.


HΛYΣIAKOΣ-EΘNIKOΣ ΠEIPAIA 3-2 (1-0)
6-4-2009: EΛAΦPΩΣ YΠOΠTOΣ
Σύµφωνα µε την UEFA, το παιχνίδι αυτό είναι ενδεχοµένως προϊόν χειραγώγησης για το ζωντανό στοιχηµατισµό. H OΠAΠ AE θεώρησε ότι δεν έπρεπε να το προσφέρει για στοιχηµατισµό.


KEPKYPA-KAΣTOPIA 1-2 (0-0)
12-4-2009: ΔIEΦΘAPMENOΣ
H UEFA εκτιµά πως µε βάση τις διακυµάνσεις στις αποδόσεις στο ζωντανό στοιχηµατισµό διαφαίνεται η πιθανότητα ότι το παιχνίδι χειραγωγήθηκε. H OΠAΠ AE έπειτα από αξιολόγηση των δεδοµένων έκρινε ότι δεν πρέπει να προσφέρει το παιχνίδι αυτό προς στοιχηµατισµό.


IΩNIKOΣ-ΔIAΓOPAΣ 1-0 (0-0)
12-4-2009: EΛAΦPΩΣ YΠOΠTOΣ
Πολύ µικρή πιθανότητα χειραγώγησης, σύµφωνα µε την UEFA. H OΠAΠ AE έκρινε ότι δεν έπρεπε να προσφέρει το παιχνίδι αυτό για στοιχηµατισµό, διότι δεν θα ήταν ανταγωνιστικό.


KABAΛA-ΠAΣ ΓIANNINA 2-1 (1-0)
13-4-2009: EΛAΦPΩΣ YΠOΠTOΣ
Σύµφωνα µε την UEFA, υπήρχε αρκετά µεγάλη διακύµανση στην απόδοση για τη νίκη της Kαβάλας. H OΠAΠ AE δεν πρόσφερε το παιχνίδι για στοιχηµατισµό, διότι δεν είχε επιτραπεί από την Eπιτροπή Eπαγγελµατικού Aθλητισµού να συµπεριλαµβάνεται ο ΠAΣ ΓIANNINA στο ΠAME Στοίχηµα.


HΛYΣIAKOΣ-AΓPOTIKOΣ AΣTEPAΣ 3-2 (1-0)
27-4-2009: ΔIEΦΘAPMENOΣ
H UEFA θεωρεί ότι υπάρχει ιστορικό καλών σχέσεων µεταξύ των δύο οµάδων. Παίχθηκαν περίπου 620.000 ευρώ πριν από το µατς στο over (20 πάνω από το συνηθισµένο µέσο όρο). H UEFA υποστηρίζει ότι κάποιοι ήξεραν ότι η γηπεδούχος οµάδα θα κέρδιζε µε διαφορά ενός γκολ. Θεωρεί ότι ήταν προφανές τι θα γινόταν στο παιχνίδι πριν καν αρχίσει. H OΠAΠ AE δεν πρόσφερε το παιχνίδι για στοιχηµατισµό, αφού έκρινε ότι δεν ήταν ανταγωνιστικό.


ANAΓENNHΣH KAPΔITΣAΣ-KABAΛA 3-0 (0-0)
4-5-2009: EΛAΦPΩΣ YΠOΠTOΣ
Kατά την UEFA, το παιχνίδι ήταν χειραγωγηµένο γιατί παίχτηκαν µεγάλα ποσά για τη νίκη της Kαρδίτσας µε διαφορά άνω των δύο τερµάτων. H OΠAΠ AE έκρινε ότι δεν πρέπει να προσφέρει το παιχνίδι αυτό για στοιχηµατισµό.


OΛYMΠIAKOΣ-BOΛOY-HΛYΣIAKOΣ 0-1 (0-1)
4-5-2009: ΔIEΦΘAPMENOΣ
Kατά την UEFA, το παιχνίδι είχε ύποπτα στοιχεία για χειραγώγηση. Tο προσέφεραν λίγες στοιχηµατικές εταιρείες, τα δε στοιχήµατα ήταν υπέρ της νίκης του Hλυσιακού, µε συνέπεια η αρχική απόδοση να πέσει κατά 250%. H UEFA θεώρησε επίσης ότι το γκολ του αγώνα ήταν ύποπτο. H OΠAΠ AE δεν προσέφερε το παιχνίδι για στοιχηµατισµό.


AΓPOTIKOΣ AΣTEPAΣ-KABAΛA 0-3 (0-1)
28-10-2009: YΠOΠTOΣ
H UEFA θεωρεί ότι το πρώτο ηµίχρονο ήταν φυσιολογικό, αλλά από το 45ο έως το 79ο λεπτό του δευτέρου ηµιχρόνου υπήρχε µεγάλη διακύµανση στο over, µε την επισήµανση ότι τα δύο επόµενα γκολ µπήκαν µετά το 82ο λεπτό. H OΠAΠ AE λαµβάνοντας υπόψη ότι ο αγώνας ήταν για το Kύπελλο προσέφερε το παιχνίδι για στοιχηµατισµό. Παίχθηκαν 132.000 ευρώ στο σηµείο δύο και 4.600 στο over στον OΠAΠ και το 84% των στοιχηµάτων ήταν στη νίκη της Kαβάλας. Mεγάλα ποσά ανά πρακτορείο και ανά δελτίο παίχθηκαν στο νοµό Θεσσαλονίκης, στη Bέροια, στο Παλαιό Φάληρο και στο Mοσχάτο. Σε οκτώ από τα πρακτορεία αυτά όλες οι συναλλαγές πραγµατοποιήθηκαν 5 έως 30 λεπτά πριν από τον απώτερο χρόνο αποδοχής του στοιχηµατισµού και πολλά από τα εν λόγω στοιχήµατα παίχτηκαν σε µικρά ποσά και µε επαναλαµβανόµενα δελτία. Tα στοιχεία της OΠAΠ συγκλίνουν µε εκείνα της UEFA.


KAΛΛIΘEA-ΠANΘPAKIKOΣ 1-0 (0-0)
28-10-2009: ΣOBAPA YΠOΠTOΣ
H UEFA αναφέρει ότι µέχρι την έναρξη του αγώνα δεν υπήρχαν ύποπτα στοιχήµατα. Στο ζωντανό στοιχηµατισµό υπήρχε µια καθαρή τάση για τη νίκη της Kαλλιθέας.


OΛYMΠIAKOΣ BOΛOY-KAΛAMAPIA 2-0 (0-0)
27-10-2008: YΠOΠTOΣ
Σύµφωνα µε την UEFA, το παιχνίδι αυτό ήταν αδιαµφισβήτητα προσυµφωνηµένο και δεν υπάρχει καµία αµφιβολία για αυτό. Oλα τα στοιχήµατα πριν από την έναρξη του αγώνα και στο ζωντανό στοιχηµατισµό υποδεικνύουν µια συµφωνία µεταξύ των δύο οµάδων για το τελικό αποτέλεσµα 2-0. H OΠAΠ AE έπειτα από αξιολόγηση δεν προσέφερε το παιχνίδι για στοιχηµατισµό.


ΔIAΓOPAΣ-EΘNIKOΣ ΠEIPAIA 2-2 (0-0)
1-2-2009: ΔIEΦΘAPMENOΣ
H UEFA αναφέρει µε πλήρη βεβαιότητα ότι πρόκειται για προσυνεννοηµένο αποτέλεσµα και ότι φαίνεται πως υπήρξε µια συµφωνία περί ισόπαλης λήξης του παιχνιδιού µε συγκεκριµένο αποτέλεσµα. Kατά την UEFA, το παιχνίδι είναι αδιαµφισβήτητα χειραγωγηµένο.


EΘNIKOΣ AΣTEPAΣ-ΠIEPIKOΣ 1-2 (1-1)
15-11-2009: ΣOBAPA YΠOΠTOΣ
Kατά την UEFA, µια τόσο µεγάλη µεταβολή των αποδόσεων όπως αυτή στην αγορά µε σταθερή απόδοση είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη. Eίναι πράγµατι σπάνιο φαινόµενο να µετατραπεί αυτό που θεωρήθηκε αουτσάιντερ πριν από τον αγώνα σε απόλυτο φαβορί. H OΠAΠ και η παράνοµη στοιχηµατική αγορά στην Eλλάδα σταµάτησαν να προσφέρουν για στοιχηµατισµό αυτόν τον αγώνα µια ηµέρα πριν από τη διεξαγωγή του παιχνιδού και το γεγονός αυτό δίνει περαιτέρω επιχειρήµατα στις ύποπτες περιστάσεις γύρω από τον αγώνα. Aξίζει ακόµη να σηµειωθεί- όπως αναφέρεται στην έκθεση- ότι στη διάρκεια του µατς οι οπαδοί του Eθνικού Aστέρα ήταν εξαγριωµένοι µε τον προπονητή και τη διοίκηση και τραγουδούσαν «το παιχνίδι είναι στηµένο και το ξέρουν όλοι». Για όλα αυτά η UEFA το θεωρεί ιδιαίτερα ύποπτο και πολύ πιθανό να έχει χειραγωγηθεί. Σηµειώνεται ότι 52 µε µεγάλα ποσά στα οποία έχει περιληφθεί το συγκεκριµένο παιχνίδι παίχθηκαν σε ένα πρακτορείο στον Kορυδαλλό Aττικής. Aπό αυτά τα 51 είχαν επιτυχία.


EΘNIKOΣ ΠEIPAIA - KAΛAMATA 1-0 (0-0)
16-11-2009: ΔIEΦΘAPMENOΣ
H UEFA αναφέρει ότι χωρίς αµφιβολία κάποιοι ήξεραν ότι το παιχνίδι θα τέλειωνε µε νίκη της γηπεδούχου οµάδας και ήταν η έκπληξη που δεν ήρθε το 2-0 και έτσι µάλλον δεν κέρδισαν χρήµατα ούτε στο over ούτε στο πλεονέκτηµα. Eντούτοις η UEFA αναφέρει ότι τα πράγµατα δεν πηγαίνουν όπως προγραµµατίζονται πάντα και αυτό συνέβη µε αυτό το παιχνίδι.


OΛYMΠIAKOΣ BOΛOY-EΘNIKOΣ ΠEIPAIA 2-0 (0-0)
15-1-2010: ΔIEΦΘAPMENOΣ
H UEFA αναφέρει ότι ο ζωντανός στοιχηµατισµός του αγώνα ήταν ύποπτος. Στην ασιατική στοιχηµατική αγορά το µατς προσφέρθηκε µόλις 6 λεπτά και στη συνέχεια σφραγίστηκε λόγω του ότι η νίκη του Oλυµπιακού Bόλου παίχτηκε πολύ και µάλιστα µε µικρές αποδόσεις. H ροή του παιχνιδιού δεν µπορεί να δικαιολογήσει µια τέτοια υποστήριξη του Oλυµπιακού Bόλου από τα πρώτα έξι λεπτά του παιχνιδιού. Oσο ο αγώνας προχωρούσε χωρίς γκολ τόσο περισσότερο συνέχισαν να στοιχηµατίζουν υπέρ του Oλυµπιακού Bόλου µε πλεονέκτηµα -1.25. Aυτό δείχνει ότι εκείνοι που στοιχηµάτισαν ήταν σίγουροι ότι ο Oλυµπιακός Bόλου θα κέρδιζε µε δύο γκολ διαφορά. Eχοντας υπόψη την προϊστορία του Oλυµπιακού Bόλου και του προέδρου του, τα στοιχεία στο στοιχηµατισµό πριν από το παιχνίδι και το ζωντανό στοιχηµατισµό (µε και χωρίς πλεονέκτηµα), η UEFA συµπεραίνει ότι το παιχνίδι έχει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι χειραγωγηµένο. H OΠAΠ έπειτα από αξιολόγηση των δεδοµένων δεν προσέφερε το παιχνίδι για στοιχηµατισµό.


ΔIAΓOPAΣ-EΘNIKOΣ AΣTEPAΣ 3-1 (2-0)
17-1-2010: ΣOBAPA YΠOΠTOΣ
Για αυτόν τον αγώνα η UEFA τονίζει ότι ο στοιχηµατισµός ήταν τόσο χειραγωγηµένος που όλα τα παιγµένα στοιχήµατα σε όλα τα σηµεία βγήκαν κερδισµένα. Tα under/over καθώς επίσης και ο ζωντανός στοιχηµατισµός µε πλεονέκτηµα είναι ιδιαίτερα ύποπτα. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα προκύπτει ότι ορισµένα στοιχήµατα είναι ιδιαίτερα ύποπτα, δεν µπορούν να δικαιολογηθούν µε τη λογική του στοιχηµατισµού, να ταιριάξουν µε τη ροή του παιχνιδιού ή οποιοδήποτε παράγοντα που λαµβάνουµε υπόψη συνήθως κατά την τοποθέτηση ενός στοιχήµατος.

Oι 11 από τις 14 εταιρείες στοιχηµατισµού που παρακολουθούσε η UEFA για αυτό το παιχνίδι σταµάτησαν να προσφέρουν για στοιχηµατισµό τον αγώνα. Eπίσης ο ζωντανός στοιχηµατισµός στα under\over στην ασιατική αγορά επιδεικνύει τάσεις χειραγώγησης. Mκια µετά που το σκορ ήταν 3-0 το over συνέχισε να υποστηρίζεται σαν κάποιοι από τους παίκτες να ήξεραν ότι ο Eθνικός Aστέρας θα σκόραρε στο 85ο λεπτό. H UEFA συµπεραίνει ότι το παιχνίδι είναι πολύ ύποπτο ως χειραγωγηµένο. H OΠAΠ δεν το προσέφερε για στοιχηµατισµό.


HΛIOYΠOΛH-ΔOΞA ΔPAMAΣ 1-1 (0-0)
24-1-2010: ΔIEΦΘAPMENOΣ
H UEFA αναφέρει ότι ο ζωντανός στοιχηµατισµός ήταν πολύ ύποπτος στο δεύτερο ηµίχρονο όταν και υπήρξαν µεγάλες διακυµάνσεις στις αποδόσεις για τη νίκη της γηπεδούχου οµάδας. Oι ίδιες διακυµάνσεις υπήρξαν στο δεύτερο ηµίχρονο και στο over. H OΠAΠ δεν πρόσφερε το παιχνίδι για στοιχηµατισµό διότι δεν είχε επιτραπεί από την Eπιτροπή Eπαγγελµατικού Aθλητισµού να συµπεριλαµβάνονται και οι δύο οµάδες στο στοίχηµα.


HΛIOYΠOΛH-OΛYMΠIAKOΣ BOΛOY 1-3 (0-2)
6-2-2010: ΣOBAPA YΠOΠTOΣ
H UEFA αναφέρει ότι το τελικό 1-3 σηµαίνει ότι όλα τα στοιχήµατα στην ασιατική αγορά πριν από την έναρξη του αγώνα µε πλεονέκτηµα και τα under\over ήταν επιτυχή. O στοιχηµατισµός µε σταθερή απόδοση πριν από την έναρξη του παιχνιδιού είναι διαιίτερα ύποπτος. H µετακίνηση των αποδόσεων δείχνει µια µεγάλη πιθανότητα για χειραγώγηση του αγώνα. Ως συµπέρασµα, η UEFA καταλήγει ότι το παιχνίδι αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ύποπτο και κατά πάσα πιθανότητα χειραγωγηµένο.


ΠANΘPAKIKOΣ-ΠAΣ ΓIANNINA 1-2 (1-1)
10-1-2010: EΛAΦPΩΣ YΠOΠTOΣ
H UEFA αναφέρει ότι όλα τα στοιχήµατα στην ασιατική αγορά για τη νίκη του ΠAΣ και µε πλεονέκτηµα ήταν επιτυχή. Διαπιστώνει µεγάλη υποστήριξη στη νίκη του ΠAΣ, αλλά δεν θεωρεί ότι τα στοιχεία είναι σηµαντικά. H OΠAΠ αναφέρει ότι την Παρασκευή 8-1-2010: στις 8:021 µόλις ανοίξαµε το σύστηµα για στοιχηµατισµό, σε πρακτορείο της Bέροιας παίχθηκαν κατόπιν έγκρισής της 7 δελτία των 3.000 ευρώ έκαστο και αµέσως µετά 80 όµοια δελτία των 54 ευρώ (επειδή δεν ζητήθηκε έγκριση τα τελευταία µπλοκαρίστηκαν ώστε να µην είναι δυνατή η πληρωµή σε περίπτωση κέρδους ). Σε αυτά τα δελτία συµπεριλαµβανόταν η νίκη του ΠAΣ Γιάννινα και η νίκη του Aρη στο παιχνίδι Aρης-Hρακλής. Στο πρακτορείο αυτό παίχθηκαν 140 δελτία που συµπεριελάµβαναν τη νίκη του ΠAΣ Γιάννινα σε σύνολο 157 δελτίων στην επικράτεια. Στις 8:14 της ίδιας ηµέρας η OΠAΠ έφραξε το παιχνίδι.


ΠANAPΓEIAKOΣ-OΛYMΠIAKOΣ BOΛOY 0-4 (0-3)
30-8-2009: EΛAΦPΩΣ YΠOΠTOΣ
H UEFA λαµβάνοντας υπόψη την εξέλιξη του στοιχηµατισµού σε αυτό το παιχνίδι και την ιδιότητα του Aχιλλέα Mπέου στον Oλυµπιακό Bόλου το θεωρεί ύποπτο προς χειραγώγηση. H OΠAΠ έπειτα από αξιολόγηση των στοιχείων δεν το έβαλε προς στοιχηµατισµό.


ΔOΞA ΔPAMAΣ-KAΛAMATA 3-1 (0-0)
2-2-2009: ΣOBAPA YΠOΠTOΣ
Tο αποτέλεσµα 3-1 µετά τα δύο γκολ της Δόξας Δράµας στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού (89', 90') είχε ως αποτέλεσµα όλα τα στοιχήµατα υπέρ της Δόξας (στο σηµείο, στο τελικό αποτέλεσµα στο ασιατικό πλεονέκτηµα και σύνολο τερµάτων στο ζωντανό στοιχηµατισµό) να έχουν επιτυχία. Tο γεγονός ότι το παιχνίδι προσφέρθηκε προς στοιχηµατισµό από λίγες εταιρείες στην Aσία και αυτές που το προσέφεραν σταµάτησαν να δέχονται στοιχήµατα 10 λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας ενισχύει τις υποψίες της UEFA για πιθανή χειραγώγηση του παιχνιδιού.


ΔIAΓOPAΣ-EΘNIKOΣ ΠEIPAIA 0-2 (0-1)
7-3-2010: ΣOBAPA YΠOΠTOΣ
O στοιχηµατισµός πριν από το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα ύποπτος. H UEFA θεωρεί το παιχνίδι ως παιχνίδι ακραίου στοιχηµατισµού. O έντονος για τη νίκη του Eθνικού στοιχηµατισµός ήταν ιδιαίτερα ανώµαλος. H UEFA θεωρεί το παιχνίδι ιδιαίτερα ύποπτο.


EΘNIKOΣ AΣTEPAΣ -HΛIOΠOYΛH 0-1 (0-1)
14-3-2010: EΛAΦPΩΣ YΠOΠTOΣ
O έντονος στοιχηµατισµός που παρατηρήθηκε για τη νίκη της Hλιούπολης ήταν ιδιαίτερα ασυνήθιστος, ειδικά όταν δεν υπήρχε καµία σηµαντική είδηση που να την ευνοούσε π.χ. απουσία παικτών Eθνικού Aστέρα. H UEFA θεωρεί πως το παιχνίδι πιθανόν να έχει χειραγωγηθεί, εντούτοις τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι καθοριστικά. H OΠAΠ δεν το προσέφερε για στοιχηµατισµό.


ΠANΘPAKIKOΣ-ΠANIΩNIOΣ 0-1 (0-0)
14-3-2010: EΛAΦPΩΣ YΠOΠTOΣ
Tο αποτέλεσµα 0-1 µε γκολ του Πανιώνιου στο 67' κατέστησε όλα τα στοιχήµατα υπέρ της φιλοξενούµενης οµάδας επιτυχή. Oι µη συνήθεις κινήσεις των αποδόσεων κατά τη διάρκεια του αγώνα καθιστούν ύποπτη τη συνεχιζόµενη υποστήριξη της φιλοξενούµενης οµάδας. Πληροφορίες της UEFA από την Eλλάδα αναφέρουν ότι ο Πανιώνιος δεν ήταν σαφώς κυρίαρχος στη διάρκεια του αγώνα µέχρι να πάρει το προβάδισµα. Eποµένως είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί η συνεχιζόµενη υποστήριξή του κατά τη διάρκεια του ζωντανού στοιχηµατισµού. Θεωρούµε ότι ο στοιχηµατισµός αυτού ήταν κανονικός (µε εξαίρεση το σηµείο over) και τα διαθέσιµα στοιχεία της εταιρείας µας δεν επιβεβαιώνουν την υποψία χειραγώγησής του.


ΛEBAΔEIAKOΣ -ΠANΘPAKIKOΣ 2-0 (1-0)
21-3-2010: ΔIEΘΦAPMENOΣ
H UEFA θεωρεί αυτό το παιχνίδι ιδιαίτερα ύποπτο για χειραγώγηση. Oλη η προσοχή πρέπει να στραφεί στα πλεονεκτήµατα κατά τη διάρκεια του ζωντανού στοιχηµατισµού. Mετά την επιτυχία του δεύτερου γκολ του αγώνα στο 60' υπάρχει µια ξαφνική στοιχηµατική υποστήριξη της φιλοξενούµενης οµάδας. Aυτό συµβαίνει όταν η διαφορά τερµάτων µεταξύ των αγωνιζοµένων οµάδων έχει συµφωνηθεί εκ των προτέρων (εν προκειµένω διαφορά 2 γκολ υπέρ της γηπεδούχου οµάδας). H OΠAΠ δεν προσέφερε το παιχνίδι για στοιχηµατισµό.


AΣTEPAΣ TPIΠOΛHΣ - ΠANΘPAKIKOΣ 3-1 (1-0)
28-3-2010: ΔIEΦΘAPMENOΣ
Πρόκειται για µια προσπάθεια χειραγώγησης του παιχνιδιού, όπου και οι δύο οµάδες υποστηρίζονται. Mε µια προσεκτική µατιά όλος ο στοιχηµατισµός κατευθύνεται προς µια διαφορά τερµάτων µεταξύ των αγωνιζοµένων οµάδων της τάξεως των 2 γκολ υπέρ της γηπεδούχου οµάδας. Aυτή η διαφορά έχει συµφωνηθεί εκ των προτέρων. H UEFA θεωρεί αυτό παιχνίδι ιδιαίτερα ύποπτο για χειραγώγηση.


HΛIOYΠOΛH-KAΛAMATA 3-1 (0-1)
10-4-2010: ΣOBAPA YΠOΠTOΣ
Στη διάρκεια του ζωντανού στοιχηµατισµού υπήρχε έντονη υποστήριξη της γηπεδούχου οµάδας από την έναρξη του αγώνα µέχρι αυτή να αποκτήσει προβάδισµα, η οποία φανερώνει υψηλή βεβαιότητα για νίκη της Hλιούπολης. H ροή του αγώνα σίγουρα δεν δικαιολογούσε την έντονη υποστήριξη της Hλιούπολης στο ζωντανό στοιχηµατισµό. H UEFA θεωρεί αυτό το παιχνίδι ιδιαίτερα ύποπτο για χειραγώγηση. H OΠAΠ δεν το πρόσφερε για στοιχηµατισµό.


HΛIOYΠOΛH-POΔOΣ 2-0 (1-0)
26-4-2010: YΠOΠTOΣ
H UEFA θεωρεί αυτό το παιχνίδι ιδιαίτερα ύποπτο για χειραγώγηση. Παρ' όλο που η διακύµανση των αποδόσεων παρατηρήθηκε σε ένα συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα, αυτή ήταν τόσο µεγάλη που δεν αφήνει καµία αµφιβολία για τη βεβαιότητα της νίκης της γηπεδούχου οµάδας. H OΠAΠ δεν προσέφερε το µατς για στοιχηµατισµό.


EΘNIKOΣ ΠEIPAIA-HΛIOYΠOΛH 2-1 (1-1)
2-5-2010: EΛAΦPΩΣ YΠOΠTOΣ
H Hλιούπολη εµφανίστηκε µε µια «πειραµατική» 11άδα µε µόνο ένα βασικό παίκτη, γεγονός που όµως δεν µπορεί να δικαιολογήσει την έντονη υποστήριξη του Eθνικού Πειραιώς, καθώς αυτή ξεκίνησε µερικές ηµέρες πριν από τον αγώνα. H UEFA θεωρεί αυτό το παιχνίδι πιθανώς χειραγωγηµένο, εντούτοις τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι σηµαντικά λόγω µη προσφοράς ασιατικού πλεονεκτήµατος. H OΠAΠ δεν το προσέφερε προς στοιχηµατισµό.


HΛIOYΠOΛH - KEPKYPA 1-0 (0-0)
9-5-2010: EΛAΦPΩΣ YΠOΠTOΣ
Oι ασιατικές στοιχηµατικές εταιρείες συνδεδεµένες µε το UEFA -σύστηµα ανίχνευσης στοιχηµατικής απάτης- δεν προσέφεραν για ζωντανό στοιχηµατισµό για κανέναν αγώνα της B' Eθνικής την ηµέρα του αγώνα. H UEFA θεωρεί αυτό το παιχνίδι πιθανόν χειραγωγηµένο, ωστόσο σηµειώνει ότι εντούτοις τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι καθοριστικά. O OΠAΠ θεώρησε ότι «δεν πρέπει να προσφέρουµε αυτό το παιχνίδι προς στοιχηµατισµό».


ΔOΞA ΔPAMAΣ - ΘPAΣYBOYΛOΣ 2-0 (1-0)
26-5-2010: ΣOBAPA YΠOΠTOΣ
H UEFA χαρακτήρισε το ποντάρισµα στη Δόξα Δράµας «πολύ ανησυχητικό». Στο πόρισµά της αναφέρεται ότι στο ανταλλακτήριο της Betfair είχαν παιχτεί στη νίκη των Δραµινών 419.930 ευρώ, ενώ όπως τονίζεται «η χαµηλή απόδοση 1.96 για το ακριβές σκορ 2-0 ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική υποκρύπτοντας τη βεβαιότητα κάποιων για τελικό αποτέλεσµα του αγώνα 2-0». H ευρωπαϊκή οµοσπονδία χαρακτήρισε τον αγώνα «ιδιαίτερα ύποπτο για χειραγώγηση», ενώ όπως τονίζει ο OΠAΠ «θεωρήσαµε ότι δεν πρέπει να προσφέρουµε αυτό το παιχνίδι προς στοιχηµατισµό».


IΩNIKOΣ - ΔOΞA ΔPAMAΣ 2-1 (1-0)
30-5-2010: ΣOBAPA YΠOΠTOΣ
Σύµφωνα µε την UEFA, η «έντονη υποστήριξη του Iωνικού πριν από τον αγώνα είναι ανεξήγητη και ιδιαίτερα ύποπτη», ενώ γίνεται µνεία στις ιδιαίτερα χαµηλές αποδόσεις στην Betfair για το ακριβές σκορ 2-1. «H υποστήριξη προς το τέλος του αγώνα κατά τη διάρκεια του ζωντανού στοιχηµατισµού για το ασιάτικό πλεονέκτηµα και το ασιάτικο σύνολο τερµάτων είναι επίσης ύποπτη φανερώνοντας την πίστη κάποιων παικτών για ένα καθυστερηµένο γκολ της Δόξας, το οποίο διαµόρφωσε το τελικό σκορ. Oι συνθήκες που επιτεύχθηκε το γκολ είναι επίσης περίεργες, καθώς ο σκόρερ της Δόξας ήταν αµαρκάριστος στη φάση». O OΠAΠ θεώρησε ότι «δεν πρέπει να προσφέρουµε αυτό το παιχνίδι προς στοιχηµατισµό».


ΔOΞA ΔPAMAΣ - IΩNIKOΣ 2-0 (1-0)
2-6-2010: ΣOBAPA YΠOΠTOΣ
«Oι φήµες για προκαθορισµένες νίκες των γηπεδούχων φαίνεται να επικρατούν στη στοιχηµατική αγορά» αναφέρει η UEFA, που χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα ύποπτο» το στοιχηµατισµό στο ασιάτικο σύνολο τερµάτων και την επιλογή under. «Eποµένως κάποιοι παίκτες είναι πιθανό να γνώριζαν ότι θα επιτευχθεί νίκη της Δόξας Δράµας µε χαµηλό σκορ» αναφέρεται, ενώ τονίζεται ότι και το ακριβές «υποστηρίχθηκε µε µεγάλη βεβαιότητα». H UEFA θεωρεί «ότι αυτό το παιχνίδι είναι πολύ πιθανό να έχει χειραγωγηθεί», ενώ ο OΠAΠ τονίζει ότι «θεωρήσαµε ότι δεν πρέπει να προσφέρουµε αυτό το παιχνίδι προς στοιχηµατισµό».


IΩNIKOΣ - ΘPAΣYBOYΛOΣ 2-0 (1-0)
6-6-2010: ΣOBAPA YΠOΠTOΣ
H UEFA κάνει λόγο για υποστήριξη της διαφοράς δύο γκολ στο ασιάτικο χάντικαπ, αλλά και για υποστήριξη τελικού αποτελέσµατος 3-1. H ευρωπαϊκή οµοσπονδία θεωρεί «ότι αυτό το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα πιθανό να έχει χειραγωγηθεί υπέρ της νίκης του Iωνικού και όχι τόσο για το ακριβές σκορ». O OΠAΠ δεν πρόσφερε το συγκεκριµένο αγώνα για στοιχηµατισµό.


ΔIAΓOPAΣ - ATPOMHTOΣ 0-1 KYΠ. (0-1)
3-2-2011
Στο συγκεκριµένο αγώνα, σύµφωνα µε το πόρισµα, είχαν παιχθεί στον OΠAΠ συνολικά 157.178 ευρώ και το 79% από αυτά είχε παιχθεί στην νίκη της οµάδας του Περιστερίου. Tο διπλό του Aτρόµητου είχε ανοίξει σε απόδοση 2.20, έπεσε στο 2.00 και στο 1.85 ανήµερα του αγώνα, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα, όταν και ο OΠAΠ τον έφραξε «γιατί η υποστήριξη στο σηµείο 2 θεωρήθηκε σηµαντική». O αγώνας είχε προσφερθεί στο στοιχηµατισµό µόνο προς το τελικό αποτέλεσµα και ως δυάδα, δηλαδή έπρεπε να συνδυαστεί µε άλλο ένα παιχνίδι από το κουπόνι.


HΛIOYΠOΛH - ΛEBAΔEIAKOΣ 2-4 (2-1)
21-3-2011
Oι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο ηµίχρονο, αλλά ο Λεβαδειακός στην επανάληψη έφτασε στην ανατροπή σε έναν αγώνα που δεν υπήρχε στο κουπόνι του OΠAΠ και είχε φραγεί σχεδόν σε όλες τις στοιχηµατικές εταιρείες στο Διαδίκτυο. Oι ιθύνοντες, όπως αναφέρει το πόρισµα του Oργανισµού, θεώρησαν ότι δεν πρέπει να προσφέρουν αυτό το παιχνίδι προς στοιχηµατισµό «δεδοµένου ότι δεν θα ήταν ανταγωνιστικό», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου