Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Διαβάστε τη δικογραφία για τα στημένα - Στην αθλητική δικαιοσύνη τα "στημένα"


Την ογκωδέστατη δικογραφία για τα "στημένα" έχουν από την Τετάρτη στα χέρια τους οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, προκειμένου να "τρέξουν" το κομμάτι των πειθαρχικών ποινών.

Αφού μελετήσουν την υπόθεση οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς Ανδρέας Φάκος και Μανώλης Αντωνακάκης, θα ασκήσουν τις πειθαρχικές διώξεις που πιθανόν να προκύψουν για τους εμπλεκόμενους, είτε πρόκειται για φυσικά πρόσωπα είτε για τις ομάδες τις οποίες εκπροσωπούν.  

Όπως έχουν τονίσει στις δηλώσεις τους οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί, οι προβλεπόμενες ποινές, εφόσον αποδειχθούν τα αθλητικά αδικήματα που περιέχονται στη δικογραφία, είναι απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τα πρόσωπα και έως και υποβιβασμός για τις ομάδες τους. Στόχος των εισαγγελέων είναι να ασκηθούν οι πειθαρχικές διώξεις το συντομότερο δυνατό - άλλωστε αμφότεροι έχουν κάνει τη σχετική προεργασία βασιζόμενοι στο πόρισμα της εισαγγελέως του οικονομικού εγκλήματος Πόπης Παπανδρέου. 

Επόμενο βήμα είναι η παραπομπή των υποθέσεων στις πειθαρχικές επιτροπές της Super League και της Football League. Οι διώξεις θα ασκηθούν βάσει των άρθρων 21Α και 21Β περί "Δωροδοκίας" και "Στοιχήματος", παραβάσεις οι οποίες παραγράφονται σε τρία χρόνια. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να ληφθεί υπόψη και το άρθρο 26 για "Δυσφήμηση του αθλήματος", μολονότι η συγκεκριμένη παράβαση έχει ήδη παραγραφεί. Αυτό θα συμβεί αν οι εισαγγελείς και οι αθλητικοί δικαστές κρίνουν ότι υφίσταται διαρκές έγκλημα.

Οι δυο ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ θα βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τον 9ο τακτικό ανακριτική Γιώργο Κασίμη και την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, προκειμένου να ενημερώνονται για ό,τι νέο στοιχείο προκύπτει από την έρευνα. Αυτό σημαίνει ότι οι όποιες ποινές επιβληθούν σε πρώτη φάση πιθανόν να μην είναι κι οι τελευταίες.

Διαβάστε τη δικογραφία:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου