Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Αναδιαπραγμάτευση όλων των χορηγικών συμφωνιών»


Εξυγίανση και διαφάνεια στο χώρο του ποδοσφαίρου ζήτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Γιάννης Σπανουδάκης.

«Όλες οι συμβάσεις, τόσο αυτές που έχουν λήξει, όπως η τριετής με τη Σούπερ Λίγκα, όσο και αυτές που είναι μεγαλύτερης διάρκειας, θα αναθεωρηθούν και θα επαναδιαπραγματευθούν από την αρχή σε νέα βάση. Και όλα αυτά αφού υπάρξει διαφάνεια και εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η ανακοίνωση που έχουμε βγάλει σαφώς ορίζει ότι υπάρχει μια αναστολή χορηγικής δραστηριότητας ή συμφωνίας με το χώρο του ποδοσφαίρου μέχρι να ξεκαθαρίσει όλη αυτή η κατάσταση που δημιουργήθηκε κι ελπίζω να είναι μια σύντομη διαδικασία κι επίσης έχουμε αναστείλει οποιεσδήποτε πληρωμές εκκρεμούσαν και εκκρεμούν αυτή την περίοδο με βάση χορηγικές συμφωνίες που έχουμε υπογράψει και οι οποίες είναι προς τη λήξη τους. Ορισμένες συμφωνίες έχουν ισχύ και του χρόνου. Όλες αυτές όμως μπαίνουν αυτή τη στιγμή στη διαδικασία αναθεώρησης».

Και συνέχισε: «Η σχέση μας με τη Σούπερ Λίγκα και με τη διοργανώτρια αρχή, γιατί όπως ακούω τη νέα περίοδο θα είναι η ΕΠΟ, έληξε αυτή την περίοδο (Ιούνιο) το μνημόνιο που ήταν τριετούς διαρκείας και προφανές είναι ότι αφού ξεκαθαριστεί όλη αυτή η διαδικασία θα επαναδιαπραγματευθούμε, γιατί θεωρούμε ότι ένα ποδόσφαιρο και μια διοργανώτρια αρχή που έχει εξυγιανθεί από αυτά που τη βαρύνουν αυτή τη περίοδο θα είναι μέλος του αθλητικού παζλ της Ελλάδας, το οποίο εμείς θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε».

«Θέλουμε να υπάρξει ένας συντονισμός όλων των ευρωπαϊκών λοταριών, που είναι 78 στον αριθμό και έχουμε αποφασίσει μέσω της συνεργασίας με την UEFA, τη ΔΟΕ και την Ιντερπόλ, να δημιουργήσουμε ένα σύστημα ALERT. Θέλουμε να ανακαλύπτουμε όλη την παράνομη δραστηριότητα όλες οι λοταρίες με τους φορείς που διοργανώνουν τους αγώνες. Η μεγάλη μας έμφαση θα δοθεί στο να είναι ξεκάθαρη η παρουσία του ποδοσφαίρου στο στοιχηματικό μας κουπόνι του χρόνου», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου