Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΕΛΑΣ: "Εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα"!


Αργά το βράδυ η ΕΛΑΣ έβγαλε Δελτίο Τύπου για τις συλλήψεις που προηγήθηκαν σύμφωνα με την οποία η εγκληματική οργάνωση είχε διεθνικό χαρακτήρα και οι κατηγορίες ξεκινούν από απάτες, εκβιάσεις, δωροδοκία και δωροληψία, φτάνοντας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις!

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αποκαλύπτονται και ευρήματα της έρευνας, όπως πιστόλια, φυσίγγια, μεγάλος αριθμός κουπονιών στοιχήματος και χρηματικά ποσά.

Όπως τονίζεται η έρευνα συνεχίζεται, ενώ η επιχείρηση ήταν ευρεία και έγινε σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Ιδού τι είπε η Αστυνομία:

Συνελήφθησαν, σήμερα (22.06.2011), ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, δέκα (10) μέλη εγκληματικής οργάνωσης με διεθνικό χαρακτήρα, όλοι τους ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.

Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών που αφορούσε τη συνέχιση έρευνας που ήδη διενεργούσε για υποθέσεις «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου και παράνομου στοιχήματος.

Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμα εβδομήντα (70) περίπου άτομα, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως προέκυψε από τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνται τουλάχιστον από το 2008, με τη συστηματική οργάνωση, δράση και λειτουργία, με σκοπό την επίτευξη μεγάλης έκτασης παράνομου πλουτισμού.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν :

 Δύο (2) πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα
 Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
 Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων
 Μεγάλος αριθμός κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά
 Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών
 Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ

Η έρευνα συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου