Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η εισαγγελέας «αποκάλυψη»...


Είναι μόλις 32 ετών. Οχι ψηλή, το αντίθετο μάλιστα. Αν και γυναίκα - κι ας με συγχωρέσει για την έκφραση - έχει πολύ βαριά... καρύδια.

Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου σύνδεσε το όνομά της με μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι προσαγωγές στη ΓΑΔΑ και οι συλλήψεις που έγιναν χθες ανθρώπων που κινούν τα παρασκηνιακά νήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου, είναι έργο που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της.

Οσοι την ξέρουν ήταν σίγουροι ότι θα κατάφερνε να φέρει σε πέρας και αυτήν την αποστολή που της ανατέθηκε, μετά την υπόθεση με τα ελαττωματικά υποβρύχια.

Αλλωστε πίσω από το μόνιμο χαμόγελό της και το κομψό ντύσιμό της, δείχνει μια γυναίκα αποφασισμένη, εργατική, με άριστη κατάρτιση για το αντικείμενό της, που φτάνει πάντα στο τέλος, χωρίς να υπολογίζει τους κινδύνους. Ειδικά στη συγκεκριμένη υπόθεση όπου οι κίνδυνοι είναι γνωστοί και σε εκείνη, αλλά και σε εμάς.

Η Πόπη Παπανδρέου, στις 21 Φεβρουαρίου του 2011, πήγε στο αεροδρόμιο. Οχι για να ταξιδέψει, αλλά για να υποδεχτεί τέσσερις υψηλούς καλεσμένους. Αυτοί είχαν φτάσει λίγο μετά το μεσημέρι από το Μόναχο.

Ηταν ο Alasdair Bell, υπηρεσιακός επικεφαλής του Πειθαρχικού Τμήματος της UEFA, ο Graham Peaker, συντονιστής πληροφοριών του τμήματος, ο Karl Dhont, ειδικός αναλυτής στοιχήματος και ο Gerhard Kapl, γενικός επιθεωρητής επί πειθαρχικών θεμάτων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του «Ελ. Βενιζέλος» και παρέμεινε για καιρό μυστική και στην κ. Παπανδρέου δόθηκαν στοιχεία που τη βοήθησαν να «δέσει» και να τρέξει μια υπόθεση που είχε αναλάβει από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Αυτή με τα στημένα παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου, «τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα», όπως είχε πει τότε ένας εκ των τεσσάρων αξιωματούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου