Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Στην εισαγγελία με χειροπέδες! (+photos)


Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας και φορώντας χειροπέδες οι δέκα συλληφθέντες για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης οδηγήθηκαν στην εισαγγελία λίγο μετά τις 12:00. Όλοι τους ήταν εμφανώς καταβεβλημένοι από τη διανυκτέρευσή τους υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Καθένας έφτασε με ξεχωριστό αυτοκίνητο και συνοδεία πολλών αστυνομικών στο χώρο. «Άλλη μία φούσκα του ΠΑΣΟΚ θα είναι αυτή», τόνισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ενώ ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, είπε απευθυνόμενος στον κόσμο: «Μ...ς του Κούγια, συγχαρητήρια!».

Στους συλληφθέντες θα διαβαστεί η δικογραφία από τον εισαγγελέα, θα τους ασκηθούν ποινικές διώξεις και παραπεμφθούν στον ανακριτή από τον οποίο θα ζητήσουν προθεσμία να προσέλθουν σε λίγες ημέρες ξανά (πιθανότατα τη Δευτέρα) για να απολογηθούν. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο κα κριθούν προφυλακιστέοι, είτε τώρα είτε μετά την απολογία τους.

Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφοι περιμένουν από τις 09:00, να έρθουν οι 10 συλληφθέντες από την Γ.Α.Δ.Α. Από νωρίς έχουν έρθει και οι δικηγόροι των συλληφθέντων, οι οποίοι θα ακούσουν τη δικογραφία.

Αρχικά, οι δικηγόροι των συλληφθέντων θα δουν τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών και -λογικά- θα ζητήσουν προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Η ογκώδης δικογραφία (10.000 σελίδες) θα διαβαστεί στους συλληφθέντες και αμέσως μετά θα τους ζητηθεί να απολογηθούν εντός 48 ωρών.

Επειδή είναι εξαιρετικά απίθανο οι δικηγόροι τους να συνθέσουν υπερασπιστική γραμμή μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, δεν αποκλείεται ορισμένοι εξ αυτών να επικαλεστούν λόγους υγείας και να μεταφερθούν σε νοσοκομείο φρουρούμενοι για να κερδίσουν χρόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου