Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Πρώτες διώξεις για στημένα χωρίς Ολυμπιακό


Τη Δευτέρα θα ασκηθούν από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς της ΕΠΟ, Ανδρέα Φάκο και Μανώλη Αντωνακάκη, οι πρώτες διώξεις για τα στημένα και θα αφορούν τα 15 άτομα, για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Σε δεύτερο στάδιο θα ακολουθήσουν οι διώξεις για τους υπόλοιπoυς 68 κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες πειθαρχικές διώξεις θα αφορούν τα πρόσωπα και τις συνδεόμενες με αυτά ομάδες που είναι στη λίστα των 15 για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, πέρασαν από τον ανακριτή και εμπίπτουν στην πειθαρχική δικαιοδοσία του ποδοσφαίρου.

Μεγάλη πιθανότητα να ελεγχθούν πειθαρχικά υπάρχει για τους Αχ. Μπέο (Ολυμπιακός Β.), Στ. Ψωμιάδη (Καβάλα), Γ. Τσακογιάννη (Ηλιούπολη), Ν. Παντέλη, Ν. Χάλκο (Ηλιούπολη), Μ. Νικολόπουλο (Ηλιούπολη) και Γ. Παπακώστα (Λεβαδειακός).

Ο Μ. Ψωμιάδης, παρότι έχει ζητηθεί η σύλληψή του, παραμένει εδώ και μέρες ασύλληπτος, με τον δικηγόρο του να δηλώνει ότι θα παραιτηθεί.

Ειδικότερα, ο κ. Μυλωνόπουλος μιλώντας στον “FM100”, υποστήριξε: «O κ. Μάκης Ψωμιάδης θα παραδοθεί με όρους αξιοπρέπειας. Άλλωστε, συνεργάστηκε με τις αρχές την προηγούμενη της σύλληψης του υιού του και είναι ήσυχος ότι δεν έκανε κάποια αξιόποινη πράξη».

Οι πειθαρχικές διώξεις για τα υπόλοιπα πρόσωπα που βρίσκονται στο πόρισμα της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Π. Παπανδρέου, θα γίνουν σε δεύτερο στάδιο και ενδεχομένως να συνδεθούν με τις απολογίες των κατηγορούμενων στον ανακριτή.

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς έχουν ήδη διερευνήσει α) ποια από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία τους, β) ποιες πράξεις από όσες περιγράφονται συνιστούν παραβίαση του πειθαρχικού κώδικα και γενικότερα των κανονισμών της ΕΠΟ και γ) ποιες κατηγορίες μπορούν να στοιχειοθετηθούν σε περίπτωση που ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις σε φυσικά πρόσωπα και συνδεόμενα με αυτά ομάδες.

Μετά την άσκηση πειθαρχικών διώξεων οι υποθέσεις θα διαβιβαστούν στις πειθαρχικές επιτροπές της Σούπερ Λίγκας και της Ένωσης Φούτμπολ – Φούτμπολ Λιγκ αναλόγως με του που αγωνίζονται οι ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου