Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Play off; Τον Αύγουστο - «Απίθανη η διεξαγωγή play off»


Τι προβλέπει ο ΚΑΠ για την παράταση της αγωνιστικής περιόδου και ποιων η συμμετοχή επιτρέπεται.

Θα γίνουν play off; Δεν θα γίνουν; Θα διεξαχθεί ένας αγώνας νοκ άουτ ή ένας γύρος στο λεκανοπέδιο; Τα σενάρια σχετικά με τη συνέχεια της Football League είναι πολλά, όμως ο ΚΑΠ ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 6 «Αγωνιστική Περίοδος» ο ΚΑΠ αναφέρει: «Σε περίπτωση που αγώνες πρωταθλήματος δεν τελειώσουν μέχρι τις 15 Ιουνίου κάθε χρόνου, λόγω εκκρεμοδικίας ενώπιον τνων αρμοδίων οργάνων, επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, η διεξαγωγή των υπολοίπων αγώνων του πρωταθλήματος με παράταση της αγωνιστικής περιόδου όχι πέραν της 5ης Ιουλίου, μετά από απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ».

Τα παραπάνω  μπορούν να διαφοροποιηθούν μόνο μετά από απόφαση της ΕΠΟ. Το μόνο που δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες που θα διεξαχθούν από την 1η Αυγούστου έχουν οι ποδοσφαιριστές που ανήκαν στις ΠΑΕ την 30η Ιουνίου ή έχουν και οι νεοαποκτηθέντες.

Απίθανη θεωρεί τη διεξαγωγή των play off ο γνωστός δικηγόρος και νομικός εκπρόσωπος πολλών ΠΑΕ, Δημήτρης Βαγιάκος. «Η αγωνιστική περίοδος λήγει στις 15 Ιουλίου, οπότε όπως γνωρίζετε είναι απίθανο τα μπαράζ να ολοκληρωθούν τότε», υποστήριξε και σε ερώτηση σχετικά με το ποιοι ποδοσφαιριστές θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής εάν τελικά οριστεί η διεξαγωφή τους, τόνισε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν θα διεξαχθούν play off. Αυτή τη στιγμή όλοι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε διακοπές. Πολλοί από αυτούς έχουν μείνει ελεύθεροι και δεν μπορεί κανείς να τους υποχρεώσει να επιστρέψουν. Θα πρέπει η ΕΠΟ να προχωρήσει σε ειδική διάταξη για να γίνουν τα play off και να παρατείνει την αγωνιστική περίοδο. Φυσικά, είναι ανοικτό ακόμα και το θέμα των ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του υποβιβασμού».

Βρασίδας Ράπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου