Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Κοντά σε Σαϊτιώτη - Μπόα Μόρτε η ΑΕΛ – Πήρε Σιρίλ Καλί και τον Κώστα Χατζή


Μετά το τετραπλό, που τελικά έγινε πενταπλό, μεταγραφικό χτύπημα της Πέμπτης, η ΑΕΛ ετοιμάζεται να προσθέσει στο δυναμικό της και τον Γιώργο Σαϊτιώτη.

Όπως φαίνεται στην ΑΕΛ έχουν πιάσει το νόημα της Football League και κλείνουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν αρκετά στις μικρές κατηγορίες, αφού θεωρούνται "μανούλες" στο συγκεκριμένο τομέα.

Ένας από αυτούς είναι και ο 29χρονος επιθετικός Γιώργος Σαϊτιώτης, ο οποίος δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις.

Οι επαφές έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες και δεν αποκλείεται να έχουμε ανακοινώσεις μέχρι το μέσο της άλλης εβδομάδας.

Να πούμε πως ο Σαϊτιώτης είναι ένα φορ που ταιριάζει στα πλάνα του Κρις Κόουλμαν, καθώς μπορεί να παίξει μόνος του στην επιθετική γραμμή και να βοηθήσει οργανωτικά.

Τα τελευταία έξι χρόνια να πούμε τέλος, ο έμπειρος φορ έχει πετύχει 95 γκολ αν λέει κάτι αυτό...


Την απόκτηση των Σιρίλ Καλί και τον Κώστα Χατζή ανακοίνωσε η ομάδα της Λάρισας. Ο πρώτος έκλεισε για δύο χρόνια και ο δεύτερος για ένα με οψιόν ανανέωσης για άλλα τρία.

H ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε την συμφωνία της με τον Γάλλο αμυντικό Σιρίλ Καλί για συνεργασία διετούς διάρκειας. Ο Καλί Γεννήθηκε στην πόλη Μπεσανσόν της Γαλλίας στις 21 Ιανουαρίου του 1984 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη δεύτερη ομάδα της Οσέρ. Ακολούθησε η μετακίνηση στη Λιλ και η μεταγραφή στη νορβηγική Λίλεστρομ.

Στην Ελλάδα ήρθε το 2006 για λογαριασμό της Καλαμάτας. Ακολούθησε μια περίοδος στον Αστέρα Τρίπολης και δύο χρονιές στον Πανσερραϊκό. Πέρσι είχε μια γεμάτη χρονιά με τη Βέροια στο πρωτάθλημα της Football League.
Εκτός αυτού γνωστοποίησε την μεταγραφή του Κώστα Χατζή. Ο Χατζής έκλεισε για συμβόλαιο ενός έτους με την ομάδα μας να διατηρεί το δικαίωμα ανανέωσης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πρόκειται για έναν παίκτη, που είναι Λαρισαίος στην καταγωγή και γεννημένος στις 22 Μαρτίου του 1985. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες του τοπικού Προμηθέα και σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Εκεί παρέμεινε για τέσσερα χρόνια τα δύο ως επαγγελματίας πριν αναζητήσει την τύχη του σε μικρότερες εθνικές κατηγορίες.

Έπαιξε δύο χρόνια στην Καστοριά και από μία σεζόν σε Καλαμάτα, Ιωνικό και Διαγόρα. Έκανε μάλιστα πέρυσι μία εξαιρετική σεζόν στην Football League με την φανέλα του Πιερικού.

Τη μεταγραφή… έκπληξη με παίκτη που θα κάνει την διαφορά την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν και θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στο να επαναφέρει την ομάδα στην Σούπερ Λίγκα είναι έτοιμη να ολοκληρώσει η Λάρισα. Ο «εκλεκτός» είναι ο 34χρονος Πορτογάλος, Λουίς Μπόα Μόρτε που μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται στην θεσσαλική πόλη για να υπογράψει.

Ο άλλοτε διεθνής με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας αριστερός μεσοεπιθετικός την περασμένη σεζόν είχε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Πρέμιερσιπ με την φανέλα της Γουέστ Χαμ, ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν αποτελούσε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας.

Ο Μπόα Μόρτε αποτελεί προσωπική εισήγηση του Κρις Κόουλμαν, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στη Φούλαμ και διατηρούν εξαιρετική προσωπική σχέση και αυτό ήταν ένα από τα πιο σημαντικό στοιχεία που έκαναν τον παίκτη να αποδεχτεί να αγωνιστεί στην ελληνική football league, ρίχνοντας μάλιστα και αρκετά το κασέ του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπόα Μόρτε θα μεταβεί Τρίτη ή Τετάρτη στην Λάρισα για να ξεναγηθεί στο γήπεδο και τις εγκαταστάσεις και αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο θα υπογράψει. Στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι μεταγραφές των Βλάχου, Φρατζή, Καλί και Παπαγεωργίου.

Ποιος είναι ο Λουίς Μπόα Μόρτε:

Γεννημένος: 4 Aυγούστου 1977
Τόπος: Λισαβόνα
Ύψος: 1.78

1997-99 Άρσεναλ (25 συμμ)
1999-2001 Σαουθάμπτον (14 συμμ, 1 γκολ)
2000-2001 Φούλαμ – δανεικός (39 συμμ, 18 γκολ)
2001-2007 Φούλαμ (156 συμμ, 27 γκολ)
2007-2011 Γουέστ Χαμ (88 συμμ, 2 γκολ)

Πορτογαλία (2001-2009): 28 συμμετοχές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου