Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Δεν το βάζει κάτω ο Πηλαδάκης


Δεν το βάζει κάτω ο Κώστας Πηλαδάκης και με επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλη Μαρινάκη ζητάει να μην επικυρωθεί η βαθμολογία, επειδή δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που έχουν οδηγήσει έως τώρα στην αναβολή της επικύρωσης.

Ολόκληρη η επιστολή του Προέδρου της ΑΕΛ:

Κύριε Πρόεδρε ,

Κύριε Διευθυντά ,

Στις 06.06.2011 λάβαμε το υπ’ αρ. 3943/6-7-2011 έγγραφο Σας με το οποίο γνωστοποιούνται προς τα μέλη του Δ.Σ. τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της προσεχούς συνεδρίασης, η οποία έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα 11/7/2011.

Μεταξύ των θεμάτων περιλαμβάνεται (υπ’ αρ.2) και η επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της απελθούσας αγωνιστικής περιόδου .

Μας προκαλεί ιδιαίτερη κατάπληξη η περίληψη του συγκεκριμένου θέματος στην ημερήσια διάταξη, όταν δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι οι οποίοι επέβαλλαν την αναβολή λήψης απόφασης στην  προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, και όταν αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ασκηθούν οι πρώτες διώξεις του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα (εφόσον αυτός το κρίνει απαραίτητο) και συνακόλουθα και οι πρώτες κλήσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών, για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς που έχει επισημανθεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και το οποίο δυστυχώς αγγίζει και μέλη του Συνεταιρισμού μας, είτε πρόκειται για φυσικά πρόσωπα είτε Π.Α.Ε.

Ασφαλώς θα έχετε αντιληφθεί κι εσείς όπως όλοι μας ότι το συγκεκριμένο θέμα αντιμετωπίζεται από το σύνολο του φιλάθλου κόσμου ως ύψιστο ζήτημα ηθικής τάξης και υπάρχει μια καθολική απαίτηση να διαλευκανθεί στον απόλυτο βαθμό η συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς χρόνο-τριβές. Μάλιστα, είναι συλλογικό το αίτημα να συνδράμουμε ως θεσμικό όργανο του ποδοσφαίρου τη συγκεκριμένη προσπάθεια με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε .

 Στην παρούσα φάση οποιαδήποτε απόφαση δημιουργεί τετελεσμένα καλυπτόμενη πίσω από νομικίστικα επιχειρήματα θα αντιμετωπιστεί (δικαίως) από το σύνολο της κοινής γνώμης της χώρας – και όχι μόνο των φιλάθλων – ως μια εσκεμμένη προσπάθεια «κουκουλώματος» της υπόθεσης .

Πως μπορούμε εμείς να προβούμε στην επικύρωση της βαθμολογίας και να διαμορφώσουμε μη αναστρέψιμες επιπτώσεις, όταν βρίσκεται σε εξέλιξη μια τόσο σοβαρή πειθαρχική διαδικασία που επηρεάζει άμεσα τα συμφέροντα ομάδων του Συνεταιρισμού μας; Σεβόμαστε πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας όσων κατηγορούνται ή πρόκειται να κατηγορηθούν ή εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση, όπως όμως σεβόμαστε πλήρως και την ακεραιότητα της δικαστικής κρίσης,  και την ανάγκη σεβασμού των ελλήνων φιλάθλων και διαφύλαξης του κύρους του Συνεταιρισμού .

Αυτή τη στιγμή χορηγοί αποχωρούν από το ποδόσφαιρο, η ελληνική Πολιτεία έχει προαναγγείλει περικοπές και ανάσχεση της χρηματοδότησης, και τα επαγγελματικά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών ενόψει τις επόμενης περιόδου είναι «στον αέρα», με περισσότερες από 30 ομάδες , παράγοντες και ποδοσφαιριστές να εμπλέκονται σε πάσης φύσεως υποθέσεις διαφθοράς , παράνομου στοιχηματισμού κλπ. Ποια εικόνα θα δώσουμε εμείς ως Συνεταιρισμός εάν προχωρήσουμε σε μια βεβιασμένη απόφαση για την επικύρωση της βαθμολογίας, όταν κάτι τέτοιο δεν είναι απαραιτήτως αναγκαίο ; Επί της ουσίας έχουμε λάβει τις αποφάσεις που απαιτούν άμεση απάντηση αναφορικά με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και μόλις πριν από 15 ημέρες αποφασίσαμε να μην λάβουμε οποιαδήποτε απόφαση επί του θέματος, χωρίς ως σήμερα να έχει αλλάξει τίποτα στην ουσία των λόγων που μας οδήγησαν σ’ αυτό. Ποια απάντηση θα δώσετε εσείς κ. Πρόεδρε στην αρμόδια Επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην οποία έχετε κληθεί ως εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού και μιλώντας εξ’ ονόματος όλων μας, όταν σας απευθυνθεί η κατηγορία περί προσπάθειας «συγκάλυψης» , σε περίπτωση που ληφθεί μια τέτοια απόφαση περί επικύρωσης της βαθμολογίας ;

Νομίζουμε ότι είναι απαραίτητο σήμερα κιόλας το συγκεκριμένο θέμα να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη και να μην τεθεί καν προς συζήτηση. Η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας μας και των συμφερόντων μας ως Συνεταιρισμού είναι πάνω από οποιεσδήποτε τυπολατρίες. Δεν απαιτείται επικύρωση της βαθμολογίας, αλλά η πρόσκληση προς τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα να καταλήξει γρήγορα στο αν απαιτείται άσκηση πειθαρχικών διώξεων και κατά ποιών φυσικών ή νομικών προσώπων, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες εντός του Ιουλίου και να ξεκινήσουν οι διοργανώσεις της επόμενης περιόδου απρόσκοπτα. Μπορούμε ακόμη και να συνδράμουμε τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα σε επίπεδο υποδομής εάν δεν έχει τα μέσα και την δυνατότητα για την επιτάχυνση των διαδικασιών. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούμε να βάλλουμε φραγμούς στην εκτέλεση του έργου του και στην εφαρμογή της νομοθεσίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου